Heikant 5, 3930 Hamont-Achel / België

Belurba is benoemd als officiële leverancier van nieuwe Hoppin-overkappingen

Vanuit AWV (Agentschap Wegen & Verkeer) wordt Belurba aangesteld als leverancier van de overkappingen voor de nieuwe Hoppinpunten. Deze Hoppinpunten worden doorheen heel Vlaanderen geplaatst in de uitrol van de nieuwe mobiliteitspunten. De Vlaams minister van Mobiliteit & Openbare werken en initiator van Hoppin bezoekt Belurba.

Niet enkel de minister van mobiliteit was aanwezig, maar ze nam tot ons grote genoegen een heel aantal collega’s met haar mee. Zo hebben we als bedrijf kunnen laten zien hoe het er aan toegaat bij een belangrijke producent voor de openbare ruimte.

“Tijdens het bezoek van alle ministers, voorzitters, parlementsleden en andere collega’s hebben we het gehad over het Hoppin project. Wat er bij komt kijken en waarom wij als Belurba een goede partner zijn” aldus Niels Bollen (bedrijfsvoerder Belurba). “Maar zo hebben we ook besproken wat het inhoudt om als bedrijf te produceren voor diverse openbare werken en welke kennis we daarvoor in huis hebben”.

De desbetreffende overkapping is ontworpen door Belurba en wordt intern geproduceerd. De overkapping is enorm veelzijdig. Ze zijn in diverse lengtes verkrijgbaar en zijn uitvoerbaar in een enkel- en dubbelzijdige variant. Als leverancier van divers straatmeubilair zijn de overkappingen ook leverbaar met fietsparkeervoorziening en eventueel verlichting.

In het najaar van 2023 is Hoppin met zijn nieuwe mobiliteitsvisie gestart. Deze nieuwe mobiliteitsvisie kwam tot stand door een intensieve samenwerking tussen steden en gemeenten, de NMBS, Infrabel, het Agentschap Wegen & Verkeer, De Lijn en Departement Mobiliteit en Openbare Werken. Het toekomstgericht netwerk wordt in verschillende fases uitgerold.

Met Hoppin zet de Vlaamse overheid in op efficiënter, duurzamer en toegankelijker openbaar vervoer. Het hoofddoel? Scholen, ziekenhuizen, bedrijfsterreinen, sportcentra, cultuurcentra en winkelcentra vlotter bereikbaar maken voor iedereen.
Echter moeten sommige nieuwe of bestaande Hoppin punten nog van een schuilplek of fietsoverkapping worden voorzien. Daar komt Belurba dan dus bij kijken.

Bekijk de overkappingen ook op onze website.

Wij danken: Lydia Peeters (Vlaams minister), Steven Coenegrachts (Vlaams parlementslid), Stéphanie D’hose (Voorzitter Senaat), Tom Onega (partijvoorzitter), Marino Keulen (Vlaams parlementslid), Sofie Vandeweerd (burgemeester Dilsen-Stokkem), Laurence Libert ( schepen Hasselt), Ruth Vandeboel ( kabinetschef minister Peeters), Aidan Reinquin (woordvoerder minister Peeters), Soetkin Jehaes (adviseur minister Peeters) & Lisanne Moons (communicatiemedewerker minister Peeters).

Benieuwd wat Belurba voor jouw Hoppinpunt kan betekenen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Onder de indruk van onze producten? Een knap staaltje urban furniture laat ook jou niet onberoerd? Dat begrijpen we. Vraag hieronder jouw offerte aan.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *